Friday, December 9, 2011

AK Info : Cara beli barang secara online yang kreatif di Korea Selatan( 4 Gambar +1 video)

Posted By : Ahmad Imjan

Cara pembelian barang makanan/harian secara online adalah amat sederhana penggunaannya di Malaysia. But in Korea Selatan, ini da jadi rutin harian diorang. Ni disebabkan menurut kajian, orang korea adalah orang yang kedua  terajin bekerja di dunia(Japan is first) dan nak maen shopping ni bagi diorang is a waste of time. So, Tesco HomePlus Virtual telah menjumpai cara untuk memudahkan rakyat korea membeli barang secara online dengan cara menampal iklan barangan makanan/di subway dan koreans hanya perlu snap code bar yang tertera di iklan tu guna smartphone and after that barangan terus dihantar ke rumah Pergh. Jadi hypothesisnya, benda ni relevan di korea but xrelevan di malaysia coz malaysian malas bekerja. That's why most of them have time to go shopping,right? and this post is about technology. Benda ni dah lama, but just nak kongsi. Peace.








2 comments:

  1. terbaek sangat....senang keje tp part paling tak best kalau ada kos penghantaran...hahahah free boleh :)

    ReplyDelete