Friday, December 9, 2011

AK News : iLusi Gambar yang Awesome oleh Julian Beever (7 Gambar)

Posted By : Ahmad Imjan

Ini bukan post untuk tutorial but just for fun after 9 hours working. Gambar di bawah merupakan ilusi lukisan yang dilukis di atas pavement. Lukisan yang dilukis oleh JB ini ataupun Julian Bieber, Justin Beever, Julian Beever ini juga merupakan salah satu masterpiece beliau dan dia juga hanya menggunakan kapur untuk melukis.  

Konsep yang digunakan ni juga adalah dinamakan anamorphosis yang merupakan teknik menghasilkan ilusi 3D apabila dilihat dari sudut yang betul. So, skung baru aq faham konsep yang digunakan dalam bolasepak yang iklan boardnya diletak kat sebelah tiang gol kiri dan kanan and bila tengok dari angle yang betul, nampak macam board tu berdiri. Lama la aq dok pikir kenapa goal keeper boleh jalan selamba atas board 'maya' tu. Ingatkan selama ni pakai laser projector. Nampak sgt aq ni kekampungan. Anyways, enjoy this awesome art.

Ni website beliau : Julian Beever









Ni website sebenar beliau : Julian Beever
hahahhaha

2 comments: