Friday, January 20, 2012

AK Info : Key Lemon - Login komputer guna muka

Posted By : Ahmad Imjan

Face Recognition(Pengenalan Wajah) merupakan salah satu teknologi dalam mengenalpasti seseorang melalui kamera. Benda2 macam ni korang biasa akan nampak dalam movie2 hollywood macam Mission Impossible atau Minority Report. Jadi, korang pun leh try teknologi ni walaupun korang hanya rakyat biasa. 



Key Lemon merupakan salah satu software face recognition yang ada skung ni and freeware. Untuk guna software ni, korang perlu letak muka depan kamera and Key Lemon akan tangkap ekspresi muka korang masa tu. And please, walaupun teknologi ni nampak maju, sila guna ekspersi muka yang biasa je k. Jangan la buat muka tengah gelak or anything. Key Lemon hanya detect muka yang korang buat masa tu je. Tapi jangan risau, korang still boleh login guna input password jika muka korang xdapat detect.


Selain tu juga, key lemon ada sistem yang dipanggil lemon screen. Lemon skrin ni tujuan nya apabila korang gi keluar tapi lupa nak logout, lemon skrin akan logout sendiri apabila melihat tuannya tiada di depan komputer. Cool eh?




Selain tu juga, key lemon ada sistem dimana akan mengesan pengguna yang cuba nak ceroboh sistem korang dengan merekod kelakuan diorang di depan komputer/laptop. Its mean, sesiapa yang try hack, mukanya akan direkod. Yeah, no more penceroboh!! Anyways, enjoy this software and use it to control your privacy.

Download
Key Lemon


No comments:

Post a Comment